2008. jún. 12.

Ez+az

Nem a megjegyzésben írom a kommenteket, hanem itt válaszolnék zanzásítva.

Először is köszönöm a dicsérő szavakat, nagyon-nagyon jólestek! :-))))

Sajnos nem vagyok annyira kreatív, hogy teljesen saját kútfőből pattanjanak ki a megvalósítandó dolgaim. Viszont a megvalósításkor már bátrabb vagyok, sokszor módosítok, saját stílusomra formálom az alkotásokat. Így volt ez ezekkel a szatyrokkal is, meglátni és az ötletet elraktározni egy pillanat műve volt (bár lehet, hogy az NLC-láttam?)

Az anyagokat nagyon vegyesen szerzem be. Mostmár néha rászánom a pénzt az amerikai, német pw. anyagokra is, és egyre kevésbé tutujgatom őket, azaz beléjük merek vágni. De lehetőleg csak egy keveset, hogy maradjon máskorra is.... Tehát nagyobb projectek nem készülnek belőlük.
Ide tartoznak még a "képecskéim", a panelek. Ezeket módszeresen gyűjtögetem, elég széles már a palettám. Lusta asszony pw-je, de a kívülállók számára sokszor mutatósabb, kelendőbb, mint egy klasszikus blokk.
Síma méteráruban egyre kevésbé vásárolok átlag magyar vásznat.
Ezenkívül a turi (textilkutató) a fő beszerzési forrás. Nemrégiben nyílt a környékünkön egy óriási angol turi, ahol hétfőn van friss áru, és naponta lépcsőzetesen csökkennek az árak, a szombati 100/kilóig. Csütörtöktől engedélyezek magamnak szétdarabolásra szánt ruhát, lakástexteilt beszerezni. Klassz férfiingek, szoknyák szoktak fennakadni a horgomon, átmosás után konyhakészre darabolom őket.

Rengeteg anyagom van, csak sajnos nincs saját birodalmam, így a lakás sok pontján megtalálhatók fiókokban, dobozokban, szekrény tetején papírmasé bőröndökben, stb....
A varróasztalom a nappali és az ebédlő között van. Ez azért jó, mert ott az ebédlőasztal a szabásra, kipakolásra, 5 lépésre van a főzés helyszíne, és körülöttem zajlik az élet
Azért nem jó, mert állandóan el kell pakolnom (bár a varrógépet csak sátoros ünnepen csomagolom össze) és nincsenek a kezem ügyében a dolgaim.

Karcagra MEGYEK!!!!! (az imént küldtem el a jelentkezést - volt fenntartott helyem..... - köszi Ági :-))) )

A tutorialok (lógó pzs, ez a tatyó és még mi is?) jövő héttől készülnek.

És egy kicsit más. Más jellegű blogokat is szoktam nézegetni, mostanában futottam bele Martina blogjába. Sok jó ötletet , gondolatot találtam a blogok világáról.

Most már tudományos magyarázata is van itt, hogy mi mindenre jó, ha blogolunk! :-)))
Jó olvasást!

3 megjegyzés:

Monika írta...

Köszi,hogy ennyi mindent leírtál,jó volt olvasni! Így egy kicsit bekukucskálhattam a varrás-kulisszád mögé.:)

Szömörce írta...

Köszi az infokat :) Panelnak azoka a képes anyagokat hívod? Azok a német és amerikai anyagok? A harmadik tutorial a patentos Tildas neszeszer volt:)

Juhizs írta...

Igen, a szatyor-ügylet-láz az NLC-ről indult el, én mindig csak gyönyörködtem a dologban, de most már nehéz ellenállni neki, a Tied már olyan összecsukva, mintha egy szép kis könyvecske lenne !