2008. márc. 19.

Tavaszi zöld 2.

Lassabban haladok, mint terveztem, de kaptam haladékot hétvégéig a beadásra.
Viszont tegnap kb. 30 cserép virág lett átültetve, felfrissítve, sőt a névapomra kapott muskátlik is a végleges edényükben vannak, igaz, még nem kint a teraszon... Ma pedig az ablakokat próbálom ragyogóbbá tenni.....
Azért van pár képem a részletekről:


Ez nem színhelyes, de ez a kép lett éles.




Ez van most félkészen, eddig ezt élveztem a legjobban. Úgy tűnik, elütő színű cérna kell a jobb kontúrokhoz, lehet, hogy a többit is még egy kicsit áttűzöm.
A köztes részeket muszáj stippling-elni, mert nagyon egyenetlenül húzza össze. Azt átlátszó cérnával fogom csinálni. Nem tudom még, hogy mind csak kacskaringó legyen, vagy valami egyéb minta....

Rájöttem, hogy gyak. 0 rajztudással nem igazán lehet szépen szabadgépizni. A kukacka még elmegy, mert azt lehet ész nélkül csinálni, de amikor valamit ki akarok emelni, ábrázolni, akkor tudnom kell mit és miért csinálok. Megszenvedtem már a kultúraquiltek thai állomásánál is ezzel, és most is. Hova is rakjam a leveleket, élethű legyen, vagy elvont/fantáziavirág.
Nézegettem a neten online rajziskolákat, hogy majd a rengeteg szabadidőmben tanulgatok rajzolni, hogy bejárassam a kezem. Találtam is angol nyelvűt, regisztrálni kell, de nem kerül pénzbe, csak a letöltés. Majd meglátjuk! :-))))

3 megjegyzés:

kastanie írta...

Annyira jók ezek a részletfotók! Kíváncsi vagyok, milyen lesz egyben.
Nem értem, mi hiba van a rajzolni tudásoddal?

martimez írta...

Nagyon tetszik!
Márta
Olvastad a levelet?

martimez írta...

Ezek tökéletes vonalak ,pont ilyen való ide,szerintem nem kell rajzolni tanulnod!