2009. nov. 26.

Nevet változtattam....

két kis légypiszok került az első két nevem közé.

Ugyebár a diploma mellé eddig automatikusan csak az orvosok és a jogászok kapták meg a doktori címet. Aztán egyszercsak kitalálták az okosok, hogy járjon biz ez a gyógyszerészeknek is. De ne csak a frissen végzetteknek, hanem - kérésre - az öregebbeknek (khmmm...) is.

És hosszas vacilla után ma végre elintéztem. Ha már úgyis mentünk a nagylánynak első személyit csináltatni (hogy szalad az idő!), egy sorbanállással megúsztuk.
Pechemre az útlevelet nyáron újíttattam meg, így azt hagytuk. A személyi és a jogsi összesen 8000-be fájt, az egyetemtől 10000 körül kapnék díszes doktori oklevelet.

Megér nekem ez a két betű ennyi pénzt? Egyáltalán nem érzem magam többnek/másnak. A foltvarrós névjegykártyámon nem is fogom feltüntetni.

Az aláírásom ráadásul olyan ronda lett, kétszer akartak új papírt adni, próbáljam meg újra.... Iszonyat, mennyire elfelejtettem kézzel normálisan írni.
Emlékezve Márta néni szösszenetére, a frizurámmal se strapáltam magam, úgyis mindegy hogy nézek ki olyan lehetetlen fotókat tudnak készíteni. Mindezek tetejébe a hajpántot is ki kellett venni a fejemből, és aki ismer, az tudja, hogy az tartja össze a fejemet....meg rajta a hajamat...

Azt se tudom, még hány helyen kell kérelmezni/módosítani/bejelenteni/informálni a T. hatóságot.

Szóval ez történt ma.

8 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

Szerintem ez olyan édes és jó :))

Mert miért ne legyen büszke az ember a dolgaira...

persze ez nem szabad, hogy egyenlő legyen az önteltséggel...

Én is sokat gondolkodtam már, hogy papíroson felgöngyölítem a családi száljaim, igazolhatóan... mert milyen jól csengene a nevem előtt az a ... grófnő :)

martimez írta...

Engem egyenlőre hidegen hagy a dolog,bár csoporttársaim éltek a lehetőséggel,és érzik is a légypiszok hatását(egyenlő bánásmód...ha-ha...a mesében,de nem nálunk...vannak kis hasraesések)próbáltak is rábeszélni,de én már annyit csalódtam a gyógyszerészetben,(és nem csak az oltóanyagra gondolok),egészségügyben,orvosokban...nem nem tudom kell-e valamire is büszkének lennem?

Dóri írta...

Szerintem az ilyenfajta légypiszok sosem árt. :) Dr. Folt Ildikó. Szerintem még jól is hangzik. :)

ezkriszti írta...

Először azt hittem a b_ildikóval csináltál valamit. :-)
Nagynéném is megcsináltatta, pedig már nyugdíjba vonult gyógyszerész.
Furcsa lehet egy új leírási módot megszokni.

lomaquilt írta...

Hát tudom, hogy sokat jelent sokszor. Apám közgazdász volt és úgy doktorált le. Mindenki doktor úrnak hivta és mikor valaki gyógymódot kérdezett tőle, akkor felvilágositotta, hogy ő nem oylan doktor. A mérnököknek nehezebb volt doktori cimet szerezni (a műszaki végzettség "csak" középfokú politikai végzettséget jelentett, tehát elöször maci-laci) Igy anyosóm legnagyobb bánatára nem lett a nevünk előtt semmi. Na de majd az unoka. Az egyik meg is szerezte (most phD-nek hivják!) de nem használja. Közölte, minek! Ő nem orvos. Az, hogy a gyógyszerészek is használhatják, én egyetértek vele hisze: kérdezze meg orvosát és gyógyszerészét.... A többiek dr-jét én nem tartom odavalónak.
Szerintem nyugodtam használjad csak és majd megkérdezzük, hogy amit reklámoznak az micsoda? (gyógyszernek nem minősithető gyógyhatású szer!) Viszont köteles vagy megmondani, mi az amitől fiatalabbak, okosabbak és egészségesebbek leszünk. Na ezért jár a cim!

gubike írta...

Ma már nálunk minden főiskola(4-6 év) és egyetem elvégzése után jár valami titulus. A tesóm idejében még nem, ő utólag lett Mgr. - humán szakok. A műszakiak meg a közgazdászok Ing., az orvosok MUDr.-, gyógyszerészek PharmDr.-, állatorvosok MVDr.-, jogászok JUDr.-ok.
Aután van még, PaeDr., RnDr., meg még egyebek.

Monika írta...

Gratulálok!!!!!A nővérem is megkapta a légypiszkot több évtizedes gyógyszerész múlttal.:)

Endy írta...

Jòl tetted, hogy megcsinàltattad a papìrokat, itt nàlunk a diplomàval, auomatikusan jàr a Dr.