2009. okt. 19.

Virág-takaró

Férjem családja apai ágon igen terjedelmes.
Anyósomék tízen voltak testvérek, a Virág-família. Páromék 14-en unokatestvérek. Közülük a legfiatalabbnak a sorban idén tavasszal született első gyermeke, a 24. a harmadik generációban.

A kicsilány keresztneve édesanyja vezetékneve lett, Virág. :-)))


Naszóval, neki készült ez a kis takaró. És azért nem tipikus kislányszínekkel, hogyha lesz majd fiútestvére, neki is jó legyen...



A mintával alapost póruljártam. Az anyuka kérése valamilyen "darabokból készült", hagyományos pw. volt, nem kifejezetten babás mintás.
Én éppen szerettem volna kipróbálni a Bonnie-féle ananászmintát úgy, hogy a színek csoportosítva vannak. Dolgoztam már ezzel a mintával, a csoportban is tanítgattam, közel áll a szívemhez.
Végül nagynehezen megszültem. A következő nehéz szülés a keret volt, ill. a bordűrminta. Ez végül a minta közben leeső felezett háromszögekből lett. Sehogy nem találtam megfelelő zöldet a külső keret számára, ami se nem túl sötét, hisz az kell a pánthoz a szélére, se nem túl világos. Aztán a festett anyagaim között találtam rá erre a nagyon kellemes tavaszias zöldre, ami szinte teljesen elfogyott -50x50-es darab volt - pont elég lett.

Az utolsó "szülés" a tűzés volt. 3 hónapig vajúdtam vele. És ez lett belőle:



A közepe - mint egy virág - szirmokat kapott, a sarkok mint a levelek. A keretek bogyózott kukacolást kaptak, 4 pillangóval spékelve.
Miután hétvégén végre átadtuk, ezért végre bemutathatom. A múltkor csak a csüccskét láthattátok! .-))
Fotóztam a fázisokat, majd szülök belőle egy magyarított "tutorialt".

4 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

GYÖNYÖRŰ! Főleg a közepe nyűgöz le .

Zelnice írta...

szép lett, bár a minta nekem lányos, a kispasikhoz nekem a kockás passzol.biztos jó kis öröklődős családi darab lesz!

ezkriszti írta...

Igazuk volt, hogy nem kell direkt gyerekmintás. Jó lesz ez később másra is! Nagyon szép.

F.Gina írta...

Szerintem sokkal szebb, mint Bonnié :))