2008. dec. 18.

PIF, táska, ajándék

Bár a címben nem szerepel, egy tegnap esti pillanatképpel kezdeném a mai posztot. Vártunk apára, hogy gyertyát gyújthassunk. Túl a fürdésen; kisnagylány fonja a kicsi haját, nagylány egy karácsonyi dalt játszik elő a fiúnak. (a cserépkályha természetesen ontja mellettem a meleget...... :-)) ) Megérintett a pillanat békéje.
Lassan az én szívembe is be tud költözni a béke, már csak a kultúraquiltek vannak hátra, minden más határidőssel elkészültem. Többször álltam az összeomlás szélén, de aztán a kevésbé fontosakat kihúztam, a többit sorrendbe állítottam, és napról-napra élve - egyik feladat a másik után, és egyszerre csak egyre koncentráltam - talán átrágtam magam a kásahegyen. Utólag visszanézve nem is tűnik olyan soknak a feladat...
A karácsonyi húzogatós ajándékom is végre dobozban van, holnap repítem expressz ajánlva a páromnak. Neki nincs blogja, így majd itt mutatom meg, ha megkapta.


Ma viszont csomag várt a dógozóból hazaérve! :-))))
Megjött a PIF-em! Olyan igazi Martimezes!

Egy előrajzolt hímeznivaló - nem tudom még, hogy redwork, vagy színes kép lesz-e belőle.

Szütyőke, tartóka, zsepitartó, csipke, sk. gombok, csipke. Majnem az utolsó pillanatban vettem észre a nagy borítékban egy kicsit, abban is igazi kincsek lapultak! :-)) Régi képecskék fotótranszferrel textilre varázsolva és olyan képek, amik (talán még csak) papíron vannak, és én tudom felvasalni? Márti segíts!
Nagyon köszönöm!!!! Illenek hozzám, és mégis nagyon Te vagy bennük!

A táskákról:
Tavaly nyílt egy kis egyedi ruhákat, kiegészítőket árusító bolt, ahol nekem is voltak/vannak apróságaim. Az egyik "boltos" a ruhák tervezője, rajzolt néhány táskafazont, ami színben stílusban illik a ruháihoz. Nekem kellett a rajzokat textilre átültetnem, anyagot is kaptam hozzá, indulhatott a sorozatgyártás. Még tavaly elkészült vagy 8 belőlük. Idén továbbgondolta, a fedlapra került applikáció (és a záródás is megváltozott). Most "csak" négyet kellett varrnom... Múlt héten volt egy hangulatos kis divatbemutató az új téli kollekcóval, és itt léptek föl ezek a táskák. :-)))

Ilyenk majdnem belülről.


A fiú osztályában a tantónénik osztályos ajándéka lesz ez a két kis kosárka (a'la Colette). Mézeskalács fog belekerülni. (azt már nem én sütöm...)
(a fejemben már újabb neszik, tartók, táskák képe cikázik, rajzolok minden szabad percemben - keresem az új/egyedi/utánozhatatlan (:-) ) stílusomat - hátha egyszer végre meg is találom...)

3 megjegyzés:

martimez írta...

Örülök,hogy tetszik(a télapó egyik oldala lemaradt,de majd pótolod).A vászonra nyomott képek: vásznat Bubble Jet Set 2000-rel kezeltem,de azért ne mosd ki...vagyis olyasmira használd,a- mit nem kell mosni(meleg,mosószeressel főleg)transzfer papirosat körbevágod,amennyire tudod,selyemre,vagy pamutra átvasalod(1 perc)hülés után lehúzod a papirt,ezután csak sütőpapiron tudod vasalni...

Julcsi írta...

Neked nincs stílusod? Na ne viccelj!

Silerika írta...

Ezek a táskák nagyon szépek, különösen tetszik a rátétes díszítésük. A színek jó ízlésedről árulkodnak, gratulálok.