2008. dec. 19.

Egy szakasznak vége...

idénre befejeztem a gépi varrászataimat. Élveztem, szerettem, de elég volt. Most, hogy Irán is kész van, tényleg minden határidős varrósom kipipálva. Mindjárt megyek is, és összecsomagolom a sárkánykát. Kézivarrósaim vannak, szeretnék is velük foglalkozni, de kizárólag kikapcsolódásként.

Már csak az ajándékokat kell csomagolni (igaz, vagy 25 embernek...), mézeskalácsot, aprósütit sütni, takarítani ééés élvezni a szünetet! :-)))
Szilveszterig a holnapi napon kívül csak kétszer kell mennem dolgozni. Ami egy 24 órás patikában nagy szó. Azt hiszem, nagy szerencsém van ezzel a munkahellyel. Vígan lehetek délelőttös négyórás; ha van éppen kivel, rugalmasan cserélhetek is műszakot ha arra van szükségem. Szóval jó.

Apropó, kézivarrás: redwork-öt lehet gyöngyfonallal varrni - merthogy abból van egy kosárnyi a szívárvány minden színében - , vagy osztott hímzővel javasolt?

Ha addig nem jönnék, áldott, békés, meghitt karácsonyt kívánok minden ide betévedő napló-olvasónak!

9 megjegyzés:

kastanie írta...

Jó olvasni, hogy itt tartasz, és a kép szuper!

Julcsi írta...

Nem nagyon értek hozzá, de szerintem nem Szentírás az osztott hímző.

Neked és ennek a gyönyörű családnak is áldott, szép ünnepet!

KicsiKató írta...

Kicsit darabosabb lesz gyöngyfonallal, de ha mondjuk apróbbacska öltésekkel varrod, messziről olyan, mintha tényleg göngyöket hímeztél volna egymás mellé!

Nyugodtan próbáld ki, némelyik mintánál-anyagnál kifejezetten jól néz ki! :)

Boldog, áldott karácsonyt nektek!

ui.: Hol van nonstop patika??

martimez írta...

Ha jót akarsz magadnak(tapasztalatból tudom)osztott,és max két szál.Főleg egy finomabb alapon nehéz "gyönggyel" és nagy lyukat csinál,de persze a minta méretétől,a kanyaroktól is függ.Én sokszor 1 szállal varrtam,hogy finomabb legyen,de rájöttem biztonságosabb kettövel.Ha kicsi a minta és részletgazdag,a száröltés is nehezebbé teszi,a "futó"vagy visszaöltés sokkal szebben követi az íveket...

Trudi írta...

Valahol találtam olyan leírást, ahol még az osztó számát is leírták, melyik árnyalata ajánlott a pirosnak.

gubike írta...

Gyönyörű a családod és a fotó is.
Jó pihenést az ünnepekben!

Mamis írta...

Békés Boldog karácsonyt Kívánok!

Elizanikó írta...

Nos, én szenteste kihímeztem Martimeztől kapott kis képecskémet. Bordóval. Remélem ezért nem fog senki megszólni. Én a bordót jobban szeretem, és szívesebben fogom nézegetni a lakásban, ha a bordó szín variánsaiban fog pompázni.

lomaquilt írta...

Boldog Újévet kivánok!