2009. febr. 10.

Már megint

...Pesten jártam.

Történt ugyanis, hogy a múlt hét szokás szerint jó zsufira sikeredett ( pesti kedves kiállításnéző vendégek :-)), gipszelés ketteskének + foghúzás fogszabályozóhoz úgyszint neki, pénteken monstre farsang - erről majd még bővebben - , vasárnap este + éjszaka hármaska megfigyelése, hogy lett-e agyrázkódása vagy egyéb komoly baja a homlokára "került" cca 1 centi magas púpja miatt - nem lett...).
Mindeközben várt rám jónéhány táska, azaz amennyit csak el tudok készíteni szombatig. Kilencet szabtam ki, folyamatosan, párhuzamosan készítgettem, és amikor a végső tűzések jöttek (volna), Sárkányka úgy döntött, nem szeretne minden öltést megvarrni, néhányat kihagy... Dísztűzésnél, pelenkaöltéses rátétnél.... Aztán még többet. Pénteken a 9/10-ig elkészült tatyókat (7 darabot) átadtam a megrendelőnek, hogy ő fejezze be. A maradék kettő kiszabva vár még mindig. Ha tudnék káromkodni, itt már erőteljesen mondogattam volna...

A "poén", hogy szerdán tudatosult bennem, hogy a Kultúraquiltes határidő nem 15., hanem 6.- azaz péntek. Helyből passzoltam most hétfőre. A gép ezt az anyagot se szerette, így újabb passzolás és mára lezsíroztam egy pesti fuvart + szakszervizt.
Diagnózis: a tűrúd törése (repedése?). Nem két fillérért a terápiát is megkapta Sárkányka.
S míg vártam, hogy elkészüljön, futottam egy kört a környező boltokban, és vettem néhány textilnek látszó tárgyat.
(ugyanis megfogadtam, hogy idén nem veszek új anyagot, így ezek amiket hazahoztam, csak annak látszanak....)
Ezenkívül színátmenetes cérnát, ragasztós flízt, mert még sose próbáltam, egy keresztszemes készletet, és ha már így belejöttem a hímzésbe, aidát is.
Mutatnám őket, de naná hogy mostanra merült le mindkét garnitúra akku....

Holnap Argentína, holnaputántól meg egy izgalmas szünet következik. Hó messzi van, kihagyjuk. Víz a gipszeskezű miatt kimarad, így mit lehet februárban csinálni? Csavarogni...
Egy nap Ikea, egy nap Csodák palotája vonattal, tömegközlekedéssel, egy nap rokonlátogatás, velük kis kirándulás a Budai-hegyekben úgyszint vonattal, tömegközlekedéssel.
Szóval ez a hetünk se lesz láblógatós. :-)))))

4 megjegyzés:

Mehike írta...

Jaj, nagyon jó volt olvasni. Bocs néha halkan kuncogtam:-)

Abile írta...

Annyira pörgős volt a bejegyzésed... nagyon tetszett. Engem teljesen magával ragadott a lendületed.. :o)

katafolt írta...

Hát nem unalmas az életed,hallod...
az a tűród mi a csudától bír elrepedni ?!

gubike írta...

Jó szórakozást a jövő hétre.
A géped megvárásra megcsinálták? Az jó.