2008. szept. 29.

Csillagos-kalapos 2.

Végre tudtam fotózni, és a géphez is hozzájutottam.
Itt van néhány kép a ma átadott takaróról.
Azt már írtam korábban, hogy adott volt a kalapos anyag, a sárga egyszínű és a minta, mármint hogy ez a fajta csillagmotívum legyen. Bevallom, nem kis fejtörést okozott, de aztán ahhoz képest egészen jól összejött. Magamtól biztos nem választottam volna ezt a kalapos anyagot, főleg nem ekkora mennyiségben. Remélem, leendő kis gazdája nagyon fogja szeretni.

A blokkokat közösen szabtuk ki a segítőimmel, ők a kész összevarrt blokkokat hozták vissza. Méretre vágtam, néhányat igazítani is kellett, majd jött a hogy is nézzen ki dilemmája.
A kölkekkel pakolgattuk, rámolgattuk, de nem akarta az igazságot. Leraktuk pepitában, de úgy nagyon zavaros volt, szinte szembántóan vibrált a sok kis kalapocska. Kötve volt a kezem, 20 pozitív, 20 negatív blokk volt, a "belül egyik, keretben másik"-hoz nem akartak stimmelni a darabszámok.
Aztán megálmodtam a feketét, mármint hogy teszek bele, és ez lett belőle. A belső fekete kerettel annyira növeltem a felületet, hogy pont eggyel több csillag fért el az oldalakon, plussz a sarokba menők. Így 1 darab blokk maradt, amit amúgy is teljesen szét kellett volna szednem és újravarrnom. Valahogy jóval kisebb lett, mint a többi.
A tűzés egészében szabad gépi, színátmenetes. Mérete kb. 190x140.

Okt. 11-től Kecskeméten a Bagoly utcai rendelőben lesznek kiállítva a Szeretetvarázs felhívására érkezett munkák, így többek között ő is.

(Tudom, hogy ígértem az elkészítés menetét, jelentem, fotóztam, fogalmazom, és jön. De éppen most közölték, hogy mégis indul a tanfolyam, így szombatra fel kell készülnöm a csodálatos hegyekből. Fejben már kész az "óravázlat", csak a demo-anyagok várnak a megvarrásra....)

3 megjegyzés:

Mamis írta...

Továbbra is csak ámulattal figyelem a munkáid.Ez nagyon szép!

Elizaniko írta...

Nagyon jó lett ! Ez az anyag nekem is fejtörést okozott amikor megláttam.
Nagyon ügyik vagytok ! Profin összehoztátok.

Külön gratula a gyerkőcöknek !

A tanfolyamról én még semmit sem tudok. :o))

mammka írta...

Hűűűűűű! Eszméletlenül tetszik!!!Gyerkőcök is remekek!!!:)))