2010. szept. 1.

Fejezzük be együtt - augusztus/1 - a blogtalanok

Elérkezett végre a szeptember első napja is! Nálunk is elindult az iskola, mostmár mindenkinek...
Talán a készülődés miatt, de erősen megcsappant a jelentkezők száma. 10 versenyző munkái futottak be hozzám. Mivel ennyire kevesen vagytok, ezért a "határeseteket" is engedtem:-)
Szokás szerint a blogtalanokkal kezdem:

Editsokadiktól egy nagyon mókás képet kaptam, a történetét alant olvashatjátok:

A mostani UFO csak félig az, mert sokáig ültem rajta, azért talán elfogadható. No nem a menyasszonyi ruhát varrtam, hanem a három koszorúslányét. Mivel a lányaim nem akarnak itt szerepelni, ezért lett fekete az arcuk helye. Bocs. A menyasszony a nagynénijük. 
A ruha hímzett taft anyag, várakozáson felül jól lehetett vele dolgozni, de a 3 ruha után egy ideig nem szeretnék ruhát varrni! Készült mindhez boleró is, de hálistennek ragyogó idő volt.
Puszillak és jó tanévkezdést.
Edit


A gödi anya-lánya páros egyik leghűségesebb játékostársaim. Most ők következnek:


Szia!
Küldöm az augusztusi ufó képét. Rita foltvarrós- szakkörös találkozójáról elhoztam egy táskaszabásmintát. Eddig még soha nem varrtam ilyen elegánsabb, vállra akasztható táskát ( én alapjában hátizsákokat szoktam varrni, nálunk a családban ez a kedvenc). Így egy kicsit kétkedve fogtam hozzá, mi van ha mégsem sikerül? Egy zöld, jó állapotú bársonynadrágot vágtam szét ( amit úgy kaptam, s rám nagyon bő volt). Amikor már össze volt varrva, meg volt tűzve hullámos-rácsosan ( egy foltvarrós könyvben láttam ilyet), akkor jöttek a nyári munkák, a szünidei programok, így félbemaradt. Most elővettem, úgyis jön a tanévnyitó, végre lesz egy elegáns táskám! Varrtam bele bélést, kapott pántot. Az eleje díszítésénél hezitáltam, eredetileg eper-gombok kerültek volna rá. De a Pannának jobb ötlete volt, így a Ritánál nyert anyagokból varrtunk vele három halvány rózsaszín virágot az elejére. A családban mindenkinek nagyon tetszik a végeredmény!!!
Judit GödrőlCsókolom!
Küldöm én is az e havi befejezett dolgomat. A keresztszemes hímzést még tavaly csináltam, de az egyik virág nem lett befejezve, mert elfogyott a hímzőfonalam, félretettem, aztán benne maradt a dobozom aljában. Most befejeztem. Kitaláltuk, hogy egy kis zsákocskára varrjuk rá. Választottam anyagot azok közül, amit Rita néninél nyertünk. Anya egy kicsit segített a zsákban, cserében én is segítettem neki a táskákra való virágok megvarrásában.Még a megkötőt is én csináltam hímzőfonálból.
Panna Gödről
Borcsamama volt a "határeset" :-), álljon itt az ő kollázsa:
Szia Ildikó!

Lehet hogy a játék szabályai nem engedik meg amit most el fogok követni, mégis elküldöm, aztán majd eldöntöd.
Ezek a crazy blokkok még márciusban készültek, azóta várták a jobb sorsot. Egyszerűen nem tudtam eldönteni a végleges formát, csak annyit tudtam, hogy ágytakaró lesz belőle a franciaágyunkra. Most végre nekiláttam, megrajzoltam a tervet, szereztem hozzá -fórumos segítséggel- 25 méter csipkét, kiszabtam a blokkokat elválasztó téglalapokat, varrtam próbadarabot, aztán nem tetszett. Kiszabott téglalapok félre, újabb agyalás, aztán egyik reggelre jött a nagy ötlet, vagyis ugyanaz -némi kis változtatással- , amit már márciusban kigondoltam. Megcsináltam a köztes blokkokat, megvarrtam a sorokat, majd azokat egymáshoz. Tehát jó sokat dolgoztam vele, de még mindig sok van vissza. Úgy gondoltam, az lesz az e havi UFO-m, amit eddig megcsináltam, vagyis a teljesen kész fedlap.   Szeptemberben mindenképpen be kell fejeznem, megy a varrós napunkra a kiállításra.  A félkész takarómhoz add hozzá légy szíves még az x üveg paradicsomot, csalamádét, szilvalekvárt, és padlizsánt amit elraktam, no meg a pici unokámat aki úgy "fut" négykézláb mint a nyúl, így talán elég lesz arra hogy ebben a hónapban is nevezhessek.  :-)))  Sok sikert  minden játékosnak!
Borcsamama


S végül, de nem utolsósorban Annamária, aki csatlakozása óta hasonlóan kitartó:


Kedves Ildikó!

Ennek a zsebes tárolónak e fele egy ősrégi, nagymamám rongyos zsákjában talált befejezetlen kezdemény, amiből régóta terveztem valamilyen falvédőt, most a kisfiam íróasztala fölé készült el végre. A farkasfogas-gombos részek mögé órarendet, fényképet lehet csúsztatni.
üdvözlettel: Annamária...most hazahozom az először elsős kicsit ( :-))) ), aztán folytköv....

1 megjegyzés:

kastanie írta...

Gratulálok az először elsősnek, izgalmas napjaitok vannak:-)