2008. okt. 14.

Japán táska

Colette hirdetett meg a blogján egy nagyon kedves és ötletes játékot, 8 táska ekészítésére lehetett jelentkezni. Mi a közös ezekben a táskákban? Mindegyik kiindulási alapja egy kb. 50x50-es négyzet.

Én a D jelűre jelentkeztem, amit végül rajtam kívül még ketten is elkészítettek, Nana és Princi. Határidőre az enyém is kész lett, de a fotókat csak most tudom feltölteni....


Sokat gondolkodtam, hogy milyen anyagból dolgozzak. Egyszercsak beugrott, hogy van nekem valami távolkeleti mintás anyagom, majd megkombinálom azt feketével. Mivel a minta úgy hajtódik, hogy a két széle látszik kívül, 10 centis lett a mintás anyagból a csíkom a két szélén.


Színátmenetessel szabadgépiztem, új mintát gyakoroltam rajta. Egy baja van, nem látszik, csak a belső rekeszében... ha a gazdája figyelmes lesz rá...

Ezután nagyon sokat dilemmáztam a széle pánton, mire valahol eldugva rátaláltam erre a fáradt mustáros sárgára. Így utólag úgy látom, tökéletesen illik hozzá.


A két szélét középre hajtva kézzel összevarrtam a két pánt szélén láthatatlanul, csak a kis gallérkát hagytam lifegni.

Most keresztben következett egy félbehajtás, aztán az oldalait is összevarrtam, szintén kézzel, szintén láthatatlanul. Rögzítettem a gallérkát, hogy ne lifegjen.


A fület a Clover kifordító/zsinórbehúzó kütyüje segítségével készítettem, 3-3 (2 fekete + 1 mintás) darabot összefontam, majd a két oldalon rögzítettem.

Colette a Picasán egy albumba gyűjtötte az összes elkészült "pályamunkát".
Szépek, ötletesek, tanulságosak. Mindegyikhez ott van a link, eljuthattok a leírásokhoz!

6 megjegyzés:

Katbo-Réka írta...

Gyönyörű lett. Nagyon jó az anyagválasztás. Gratulálok!

lomaquilt írta...

Nagyon szép lett!

b_ildikó írta...

Köszönöm szépen! :-)))

Colette írta...

No lám, most látom mi van itt. Azt hittem már kibántad belőle magad. És milyen gyönyörű a tűzése. Kérem szépen a postacímedet az e-mailemre. A fotót meg beteszem a többi közé a képtáramba, engedelmeddel.

Erika írta...

Kipécéztelek egy játékra!
Látogass el hozzám!

Monika írta...

Kérlek,nézz be hozzám!